Haagserockers

Rocket in de Telegraaf 

DEN HAAG – De oproep van de in 2014 overleden astronaut Wubbo Ockels om de aarde te redden, is opgepakt door een Haagse rockband. Morgen, op de sterfdag van de voormalig TU-docent, lanceert PBII – ook wel bekend als de Haagse Genesis – een nieuw album net de toepasselijke naam Rocket.

Het hele artikel inclusief TV opname

Laura 2

Nieuwe violiste 

Laura Rafecas zal Susannah Nieuwenhuizen vervangen als alt violiste.

Kijk hier als je meer wilt weten over onze nieuwe aanwinst

rockethoes

CD Rocket 

Deze zal op 18 mei worden gereleased
De nummers zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Wubbo
Ockels.
PBII verruimt hiermee weer zijn muzikale kijk op de prog,
daarbij bijgestaan door drie violistes en een celliste.
Daarnaast neemt Ignas te Wiel de percussie voor zijn
rekening.
En… op de song Trapped worden de lead vocalen vertolkt door niemand minder dan Nad Sylvan!

Uiteraard is het album weer opgenomen en geproduceerd in
de Hollandspoor Studios door Chris Muller. De mastering
vond plaats bij Amsterdam Mastering dus ook
geluidkwaliteit verzekerd.


heartselling_logo

Heartselling Distributeur 

Heartselling is de distributeur van onze nieuwe CD Rocket
Deze zal op 18 mei worden gereleased

Progwereld_logo

Volg de ontwikkelingen via Progwereld 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, volg ons dan o.a. via Progwereld

Rocket Nieuwe opzet 

De recent ingezette koerswijziging van ons project ROCKET heeft heel goed uitgepakt. Het nieuwe verhaal en script gaat geschreven worden door niemand minder dan het schrijversduo Ger Apeldoorn en Harm Edens. Beide heren hebben een vracht aan ervaring in het bedenken en schrijven van theaterstukken en bekende televisie series als In de Vlaamse Pot en Het Zonnetje in Huis. Ze zijn zeer enthousiast over ons thema, vooral Harm heeft een sterke affiniteit met duurzaamheid, en gaan speciaal voor onze voorstelling een geweldig verhaal schrijven! Daarnaast gaan we binnenkort een overeenkomst sluiten met George Visser Productions (voorheen Mojo theater), een van de grootste impresariaten in Nederland, voor een theatertour door Nederland. Als laatste zijn we in gesprek met drie bedrijven die een voorstel hebben gedaan om voor ons het decor te gaan ontwerpen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in 3D Video projecties en Video Mapping. Met de nieuwe opzet zitten we dus weer in een zeer positieve spiraal. We hopen je binnenkort meer details te kunnen geven.

chriscd2016

CD wordt gemixt

Op dit moment is Chris Muller van Hollandspoor Studios de nummers aan het mixen. Hij schrijft op Facebook hierover het volgende “2017 begint met een monsterklus… de mix van het nieuwe album van PBII “ROCKET”. Wat wordt dit een mooi album! Wel een beetje veel sporen (100+) dus ook een hoop keuzes te maken (yes.. killing some darlings)”. Wij als band hebben de eerste resultaten mogen beluisteren en….wauw…..kippenvel zo mooi. We kunnen nu al stellen dat dit album zich gaat meten met het internationale landschap van top progbands. Nog even geduld want de gesprekken met diverse platenmaatschappijen starten binnenkort.

pb2 breed

PBII 40th Anniversary Surprise Party! 

In 2017 bestaat PBII in combinatie met het Plackband tijdperk 40 jaar en dat willen we uitgebreid vieren middels de PBII 40th Anniversary Surprise Party! We kunnen nog niet alles verklappen, maar grofweg ziet het programma er als volgt uit: voor de pauze de CD launch van het nieuwe album ROCKET door PBII, aangevuld met 4 strijkers en een percussionist. Na de pauze stappen we in een tijdmachine en gaan we heel ver terug in de tijd met diverse samenstellingen van Plackband. Het hele programma wordt op z’n Haags aan elkaar gepraat door iemand die meer van Plackband weet dan wij zelf! Kortom een niet te missen evenement!! Binnenkort zullen we het complete programma en de datum van de voorverkoop (eventueel als aanbieding mét de ROCKET CD) bekend maken. Dus noteer alvast in je agenda: zondagmiddag 11 juni 2017, locatie: de Boerderij in Zoetermeer….party time!!

Sylvan

Nad Sylvan op nieuwe album PBII 

Met trots kondigen wij aan dat progressive rock zanger Nad Sylvan, bekend van o.a. Steve Hackett’s Genesis Revisited en het nieuwe album van  Jon Anderson/Stolt, een bijdrage gaat leveren op het nieuwe album ROCKET! van PBII. Nad zingt met veel gevoel en emotie het nummer Lost, waarbij hij naast de leadzang ook de koortjes voor zijn rekening neemt. De lyrics en melodielijn zijn geschreven en bedacht door PBII zanger Ruud Slakhorst. Ruud is zelf ook vereerd met het feit dat Nad zijn melodielijn bijna letterlijk heeft overgenomen. Nad zegt hier zelf over “Meestal ga ik helemaal niet in op dit soort verzoeken, maar bij het horen van de eerste noten van dit nummer was ik direct verkocht. Ik was ook verrast hoe Ruud de zanglijn met emotie had ingevuld, bijna theatraal! Ik hoefde dus niet veel te veranderen en heb zijn zanglijn zoveel mogelijk gevolgd met een kleine eigen twist. De koortjes heb ik wel zelf bedacht”. Wij zijn zeer blij met Nad’s bijdrage en kunnen niet wachten dit met jullie te delen!

Als je meer wilt weten over Nad Sylvan

De tijd stond stil met Frits Lambrechts

PBII en Frits Lambrechts hebben bij Hollandspoorstudios het nummer De tijd staat stil (geschreven door Frits zelf) opgenomen. Het is NIET de nieuwe stijl van PBII maar we vonden het wel prachtig om zijn nummer met hem te doen. De tekst komt namelijk wel heel erg dicht bij de lading van ons nieuwe album en rockopera ROCKET!
Binnenkort meer nieuws over de premiere in de Rijswijkse Schouwburg (ZH)

Frits in studio1 kl

Met Frits Lambrechts promo filmpje opgenomen

In de Hollandspoorstudios van Chris Muller hebben we een promotiefilmpje op genomen.
Frits was weer onvermoeibaar en op basis van zijn enthousiasme was het weer een genot om aan ons project te werken.

Graf+Wubbo+Ockels+op+begraafplaats++Zorgvlied

Nieuw grafmonument Wubbo

Laatste rustplaats Wubbo straalt veel energie uit
Twee jaar na zijn overlijden is op het graf van ruimtevaarder WUBBO OCKELS een bijzondere zerk geplaatst. Het in het oog springende grafmonument, bevindt zich op de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied. Weduwe JOOS OCKELS vertelt openhartig hoe belangrijk het voor haar is dat de laatste rustplaats voor haar grote liefde nu gerealiseerd is.
Zie het artikel in de Telegraaf

Wubbo

18-05-2014 Sterfdag Wubbo

Vandaag is het precies 2 jaar geleden dat Wubbo Ockels is overleden.

Wij denken hierbij onlosmakelijk aan zijn boodschap voor ons allen:
Wij mensen zijn onlosmakelijk verbonden met deze planeet Aarde en we beseffen niet altijd wat die aarde voor ons betekent. Als jullie denken en je gedragen zoals een astronaut dan gaan jullie, net als ik, van de aarde houden…dus laten we ons gedragen als een ‘Astronaut of Spaceship Earth’ en ervaren dat zodra je een stap zet in de richting van een duurzame toekomst je Happy Energy ervaart…” .

Wubbo heeft ons met zijn boodschap zo diep geraakt dat we gewoon niet anders kunnen dan dit verder uit te dragen om mensen te doen beseffen dat als  we met z’n allen iets ondernemen (ook kleine stappen) we het tij nog kunnen keren.

Het grootste gevaar voor onze planeet is het geloof dan iemand anders hem wel zal redden.

Met Frits

 

Naar de voorstelling van Frits Lambrechts geweest in het altijd gezellige Landsmeer.

Indrukwekkend optreden .. puur Frits .. prachtig !

Kuijpersgala

Andre Kuijpers Gala

Op 9 april waren Ronald, Michel en Nathalie aanwezig op het gala van Andre Kuipers. Zij waren daar met informatie over RockET en met een aantal pakketten (zoals kaarten voor de voorstelling) waarop geboden kon worden. In totaal is er 1800 Euro opgehaald voor het Andre Kuijpers fonds

Frits

Frits Lambrechts gaat weer meedoen

Ongelofelijk goed nieuws, we hebben Frits bereid gevonden ook aan dit project mee te doen.
We hebben hem benaderd omdat  heel veel mensen hierom vroegen na het succes van 1000Wishes.
Weer gaan we profiteren van zijn enthousiasme, vakkundigheid en zijn vermogen mensen te begeesteren.

logo_Marco

marco-foto-300x300

Marco C de Bruin Arrangeur

Net als bij 1000Wishes zijn we er in geslaagd Marco C de Bruin te contracteren om de arrangementen voor het orkest te  maken. Dus kwaliteit verzekerd.

“Marco schrijft muziek die behalve het hart ook de onderbuik raakt” Hij schrijft voor orkesten, big bands, films, ensembles, artiesten en theatermakers avontuurlijke composities en arrangementen.

Lees meer over Marco

JoosRocket

Joos Ockels bij Koffietijd RTL4

Joos Ockels over Wubbo, Happy Energy en een duurzame toekomst bij Koffietijd op RTL4
Kijk het hier terug !

http://www.koffietijd.nl/uitzendingen/koffietijd-77/

Rocket telegraaf Mies KL

RockET! in het nieuws

De Telegraaf heeft aandacht besteed aan onze ROCKopera in wording. Er kwamen ontzettend veel reacties binnen van mensen, die het artikel hebben gelezen.   ..

Rocket in AD

RockET! in het AD

Op maandag 15 februari heeft het AD aandacht besteed aan de Rockopera..

groene top logo-small

PBII aanwezig op de klimaattrein

Op vrijdag 27 november 2015, in de aanloop naar de VN Klimaattop in Parijs, rijdt de Groene Top Trein door Nederland.
Deze trein zit vol met reizigers die duurzame, slimme en inspirerende ideeën hebben om uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. 
Wij zijn trots te kunnen melden dat PBII is uitgenodigd om vanwege de nieuwe Rockopera ROCKET een bijdrage te mogen leveren.
De Groene Top Trein biedt een landelijk podium aan organisaties, bedrijven (ook start-ups) en scholen die goede oplossingen bieden om de  uitstoot van broeikasgassen omlaag te brengen. Het kunnen projecten zijn, gerealiseerde initiatieven of concrete plannen voor de toekomst,  als ze maar binnen één van de volgende vier thema’s passen: Energie, Kringloop, Vervoer en Innovatie.
Onze gitarist  Ronald is ingedeeld in de Kringloop Wagon bij Joos Ockels.

Hier meer informatie  en   hier de casus van PBII 

solarboat_copy1_548x307

Bezoek aan TU Delft

Het doel was het ontwerp en bouw van de Solarboot.
Met in ons achterhoofd het idee van Wubbo Ockels hebben we een gesprek gehad over wat de status is van het project.
Daarnaast wilden we graag kijken of PBII wat kan betekenen in met name de aandacht voor het project.

Wat we zagen was heel indrukwekkend en we hebben afgesproken mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken.

Lees hier meer over het Solarboor project