THEMA EN DOELSTELLING

Heel lang hebben wij als band getwijfeld over een geschikt onderwerp voor een nieuwe Rock Opera. Na het succesvolle debuutalbum “Plastic Soup” in 2010 was de opvolger in 2013 de rockopera 1000Wishes met als thema kinderkanker en  KiKa als achterliggend goed doel. De voorstelling werd gecompleteerd met  een CD, een boek en een DVD. Dit was zo’n enorm succes, dat we moeite hadden om de overtuiging die we bij dit laatste onderwerp hadden weer te beleven. Totdat we werden gewezen op de final speech van voormalig astronaut Wubbo Ockels! Zijn woorden grepen ons bij de keel, hier moesten we wat mee!  We hebben contact gelegd met de weduwe van Wubbo, Joos Ockels en dochter Gean. Zij vonden het idee dat we op deze manier Wubbo’s gedachtegoed in leven wilden houden direct geweldig en stonden (en staan) compleet achter het initiatief. Joos is zelfs een grote inspiratiebron gebleken bij de totstandkoming van het verhaal.

Wubbo richtte met anderen in 2011 de organisatie Happy Energy op om de samenleving positief te inspireren tot een meer leefbare wereld. Vanuit Happy Energie zal er een aantal projecten voortvloeien, waaronder onze rockopera plus een duurzaamheidsfilm ten behoeve van het middelbaaronderwijs in Nederland. Onze doelstelling is om met het nieuwe album “ROCKET the dreams of Wubbo Ockels” in combinatie met de voorstellingen deze stichting te steunen.

Je kunt ons ook volgen via Facebook en Progwereld, de laatste met een doorlopend verslag van de voorbereidingen. En bekijk ook de video trailer hiernaast!

Onze Missie:
MissievoorkantKL

x

x

x

“Wij mensen zijn zo sterk dat we de wereld kunnen vernietigen, maar ook redden. Zelfs iets kleins is belangrijk!”

- Wubbo Ockels -

Het Team

PBII

PBII
Rockband

Johnoefen6

John Groen
Geluidtechnicus

Rene Haak

Rene Haak
Productiemanager

ReneB

Rene Boelhouwer
Special effects

.

JoosRocket

Joos Ockels
Adviseur en inspirator

Marc300200

Marc de Bruijn
Producent

Frits

Frits Lambrechts
Acteur

bianca website kl

Bianca von der Oelsnitz
Advies en Film ontwerp

Ericdebruijn300200

Eric de Bruijn
Fotograaf

.

Gijs de Lange

Gijs de Lange
Regisseur

GerApeldoorn

Ger Apeldoorn
Tekstschrijver

Chris

Chris Muller
Geluid en CD productie

cimon-mensen-george_ongkiehong

George Onkiehong
Video en DVD Productie

marco-foto-300x300

Marco C de Bruin
Arrangementen

.

Diana

Diana Byazarti
Viool

Lieke

Lieke Daniels
Viool

Laura 2

Laura Rafecas
Altviool

Evita-van-Dam

Evita van Dam
Cello

Ignas te Wiel aang

Ignas te Wiel
Percussionist

DE VOORSTELLING

De voorstelling is geen toneelstuk, geen musical en geen cabaretvoorstelling. De voorstelling is een rijke mix van live rockmuziek op een imposant podium met verschillende vormen van projecties, video-mapping en visuele effecten, gecombineerd met indrukwekkend theaterspel van Frits Lambrechts en zijn (nog te casten) kleindochter.  Deze uiteenlopende disciplines muziek, projecties, visuele effecten en toneel zorgen voor een onvergetelijk toneel- en audiospektakel! Voor dit project is de band uitgebreid met 4 prachtige strijkers en een percussionist, die de muziek een nog dynamischer karakter geven.

PBII heeft een album gemaakt dat is geïnspireerd door de dromen en de ideeën van Wubbo Ockels. In het concert willen ze muziek, inhoud en verbeelding aan elkaar koppelen. De voorstelling heet ROCKET the dreams of Wubbo Ockels, omdat dat verwijst naar hun muziek, maar ook omdat ze met Wubbo Ockels eens zijn dat we wakker geschud moeten worden.

Tijdens het concert zal Frits de nummers inleiden en aan elkaar praten. Hij heeft zijn kleindochter van 19 jaar meegenomen om hem daarin te begeleiden, die ook nog iets bijzonders kan en dat ten toon zal stellen. Maar daar begint het mis te gaan. Frits zelf heeft niet zoveel op met al die duurzaamheid. Hij vertegenwoordigt een oudere generatie die niet alleen opziet tegen al die veranderingen als ze niet echt nodig zijn, maar vooral ook het gevoel heeft dat hij (en zijn generatie) nu opeens overal de schuld van krijgt. Alsof zij de planeet hebben opgebruikt voor hun eigen welvaart, terwijl al vanaf de jaren zestig gewaarschuwd werd dat dat niet houdbaar was. Wat natuurlijk ook zo is.

BOEKINGEN

De voorstelling is geschikt voor jong en oud en kan gespeeld worden in zowel grote schouwburgen als kleine theaters. Met name voor bedrijven en overheidsinstellingen, die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, is het de ideale manier om de voorstelling te combineren met een duurzaamheidsevent. Zo wordt de voorstelling bijvoorbeeld ingezet om relaties en klanten te fêteren of om een personeelsfeest te organiseren. Een Event kan op maat worden afgesproken met ontvangst, catering en een leuke presentje in de vorm van de studio cd ROCKET met daarop de prachtige muziek van PBII. De voorstelling kan ook volledig met de naam en het logo van het organiserende bedrijf worden opgeleukt. Maar hij kan uiteraard ook geboekt worden door de reguliere schouwburgen en theaters in Nederland en België.

Georgevisserproductions

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met:
George Visser Productions bv
Postbus 18618
2502EP Den Haag

info@gvproductions.nl
Tel 070 – 34 65 657
www.gvproductions.nl

BESTELLEN

rockethoes

 CD Rocket 

Het album is gebaseerd op het gedachtegoed van Wubbo
Ockels.
Wij verruimen hiermee weer onze muzikale kijk op de prog,
daarbij bijgestaan door drie violistes, een celliste en een percussionist (Ignas te Wiel)
En… op de song Trapped worden de lead vocalen vertolkt door niemand minder dan Nad Sylvan!

Uiteraard is het album weer opgenomen en geproduceerd in
de Hollandspoor Studios door Chris Muller. De mastering
vond plaats bij Amsterdam Mastering dus ook
geluidkwaliteit verzekerd.

Bestellen

Het fysieke album:  Bestel bij Plato of   Bestel bij Bol.com

Live Streams bij   Spotify of  Itunes of  Deezer

Luister:

GALLERIJ

 

« 2 van 2 »

Sponsors

KopperetCress_logoPriva_logoSolar_logoFranke_logo

.

Hollandspoor_logoCimon_logoAmssterdam_logo

.

TWD_logoDSM_logoGuitar_logo

.

Hollandhouse_logoUtrecht_logoSpaceExpo_logoJoraVision

Contact

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message